Tájékoztatók
Élelmiszerrel kapcsolatos jogszabályok gyűjteménye
71/2013. (XI. 20.) EMMI rendelet az élelmiszerekben lévő transz-zsírsavak megengedhető legnagyobb mennyiségéről, a transz-zsírsav tartalmú élelmiszerek forgalmazásának feltételeiről és hatósági ellenőrzéséről, valamint a lakosság transz-zsírsav bevitelének[…]
Tovább »Haszonállatok betegségei
Szakértői tevékenységem során elsősorban gazdasági haszonállatokban (baromfi, vízibaromfi, sertés, szarvasmarha és ló) előforduló fertőző és nem fertőző eredetű betegségekkel kapcsolatosan történtek megkeresések. Elsősorban az kérdés,[…]
Tovább »Jó gazda gondossága
Jó gazda gondossága: az az emberi tevékenység, amely arra irányul, hogy az állat számára olyan életkörülményeket biztosítson, amely az annak fajára, fajtájára és nemére, korára[…]
Tovább »Állatok tartása
A Kormány 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról (érvényes 2010. július 1-től) A Kormány az állatok védelméről és kíméletéről[…]
Tovább »Állatkínzás
Állatkínzás 2013. Július 01. napjától új Btk. 244. § (1) Aki a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz,[…]
Tovább »Szakértői névjegyzék
Az alábbi linkre kattintva eléri azt az oldalt, ahol a szakértői névjegyzékbe bejegyzett szakértőket szakterület vagy név alapján meg tudja keresni: https://szakertok.kim.gov.hu/Szakertok/Szak%C3%A9rt%C5%91List
Tovább »Jogszabály-közjegyzői kirendelés
Az egyes közjegyzői nemperes eljárásokról szóló 2008. évi XLV. törvény rendelkezései szerint a közjegyzőtől igazságügyi szakértő kirendelése kérhető, ha a kérelmező számára jelentős tény vagy egyéb[…]
Tovább »Jogszabályok
Az élelmiszerhigiéniára vonatkozó uniós szabályokat az Európai Parlament és a Tanács 852/2004 EK számú rendelete tartalmazza. Az előírások a HACCP-rendszer alapelveihez igazodnak. A 852/2004 EK sz. rendeletnek[…]
Tovább »