Az élelmiszerhigiéniára vonatkozó uniós szabályokat az Európai Parlament és a Tanács 852/2004 EK számú rendelete tartalmazza. Az előírások a HACCP-rendszer alapelveihez igazodnak.

A 852/2004 EK sz. rendeletnek való megfelelés érdekében az alábbi magyar jogszabályok kerültek elfogadásra:

A HACCP rendszerrel kapcsolatos követelményekről további információ olvasható a HACCP Kézikönyvben:  http://www.euvonal.hu/kulugy/upload/M_47/rek5/91/HACCP-Kezikonyv.doc 

Az üzletek kialakítására a hatályos magyar építésügyi jogszabályokat kell alkalmazni, amelyet az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. Rendelet szabályoz.

31/2008. (XII. 31.) IRM rendelet, az igazságügyi szakértői működésről, http://www.njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=117464.223471

9/2006. (II. 27.) IM rendelet, az igazságügyi szakértői szakterületekről, valamint az azokhoz kapcsolódó képesítési és egyéb szakmai feltételekről, http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0600009.IM

2005. évi XLVII. törvény, az igazságügyi szakértői tevékenységről, http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0500047.TV

2005. évi XLVIII. törvény, az igazságügyi szakértő nemperes eljárásban történő kirendeléséről és ezzel összefüggésben a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény módosításáról, http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0500048.TV

2008. évi XLV. törvény, az egyes közjegyzői nemperes eljárásokról, http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0800045.TV

 


Írja meg véleményét!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Egy EU-s törvény alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ. Ha ezzel nem ért egyet, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását. A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás